Een terugblik, hoe kan het ook anders! Toen ik liet vallen dat dit de laatste REWIND bijeenkomst was, zag ik links en rechts wel wat beteuterde gezichten…
…totdat ze door hadden dat het de laatste REWIND was van 2018 en we gewoon weer zullen samenkomen in 2019! Hilariteit alom.

Het was de 32ste keer dat REWIND samen kwam, en nog was ik er niet aan gewend de opname te starten, vandaar dat ik mijn praatje maar uit typ.

Westerpark

2018 was natuurlijk het jaar dat REWIND van start ging, de oud gedienden weten nog ‘die goede oude tijd‘ dat we in het Westerpark in weer en wind samenkwamen. Maar laat dat ‘weer en wind‘ maar weg, want God zij dank hebben we in al die maanden bijna altijd prachtig weer gehad zonder veel wind en regen.

In de zomer ging deze mooie website online, ook een mijlpaal!

Doopfeest Céline en Jente


2018 was ook het jaar van doopfeesten, Dennis, Céline en Jente lieten zich dopen in het Noord Aa. Wat een bijzonder moment was dat!

Eind oktober was het dan eindelijk zover! Laurens en Tineke stellen hun bedrijfspand open. Juist toen het weer echt slecht begon te worden konden we hoog (létterlijk) en droog zitten. Én warmpjes, niet te vergeten. Al gauw werden er penningmeesters ge-ingaugureerd (mooi scrabble-woord) zodat ook dit in goede banen geleid word.

Songbirds of Passage

Begin december mochten we in de Prins Clausschool in Rokkeveen ‘Songbirds of Passage‘ ontvangen met de prachtige voorstelling ‘Zoals verwacht loopt alles anders’. Wat een avontuurlijke voorstelling was dat, het liep net even wat anders als verwacht, maar dat was te verwachten.

Hierna mochten we zendelingen uit Azië ontvangen, we zijn enorm bemoedigd door hun verhalen en de aanbidding die door hen geleid werd.

Het jaar sloten we af met een ‘we-zijn-allemaal-familie’ kerstdiner wat een grandioos succes is geweest.

Vooruitblik op 2019

Toen ik aan het bidden was voor REWIND gaf God mij de volgende woorden door: “Er komt een kleine golf van Mijn kracht aan en daarna zal er een grote golf van kracht komen”. Daar willen we ons graag naar uitstrekken, dank U Heer!
Daarna hoorde ik dat de gezinnen eraan komen. Bij gemeentegroei is dat een belangrijke mijlpaal, het betekend dat je stabiel en gevestigd bent. Het bevestigt ook het beeld dat Heilie ontving, dat de zaal overvol zat.

God gaat groei geven en het is goed om ons daarop voor te bereiden. We mogen groeien in het omkijken naar elkaar, het elkaar lief hebben. Dat is al aanwezig, getuige ook de reacties van mensen die bij het doopfeest en bij de voorstelling waren.

Bouwen van Zijn tempel

In deze beginfase van gemeentegroei steken we veel tijd in het onderwijzen van de mensen. De volgende onderwerpen passeerde de revue;
Jouw talenten ontdekken, De vruchten van de Geest, hoe REWIND met financiën omgaat, God zichtbaar maken, Ik en mijn huis, God’s beloften op jouw leven, Bidden en Verwachten, Discipelschap en De wil van de Vader.

Nu is natuurlijk de grote vraag: “Wat ben jij hierdoor veranderd, het afgelopen jaar?”. We zijn benieuwd naar jouw getuigenis en verhaal. Laat je reactie in een comment achter!

Categories: preken

Jesse Versloot

Geboren in de 80's probeer ik zoveel mogelijk een www.famelessheroes.org te zijn, dus laat ik maar niet teveel over mijzelf zeggen 🙂

1 Comment

Heilie · 30 December 2018 at 21:05

Ik ben sinds de zomer regelmatig bij deze ontmoetingen geweest. Hartverwarmend!
Ik ontmoet Jezus hier, het is gezellig, saamhorig en bemoedigend! Één groot welkom! Dank voor jullie liefde die uitgedeeld wordt!!!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *